04 January 2011

Buang masakah ?

Salam. Selamat sejahtera. =.)


Entry ini tentang apa ?




Talk about the beauty ? No lah ! Oke i will start.


Hampir 3 jam duduk sorang-sorang mau buat apa eh ? Taknak tido. Memang jarang lah aku nk tido dalam kenderaan awam nih. Malu nanti n0dding-nodding. hehe. Bajet bagus kot nak cover-cover. Pegi mati. HAHAHA.


Oh jadinya aku terfikirkan sesuatu. Aku ada blog. Why n0t aku j0t s0mething yg berfaedah utk pengisian blog aku. Without wasting much m0re time, aku keluarkan handph0ne. The cikai G900 which ada function n0te yg efisyen.


Minggu ni aku dah mula sem. Tapi biasalah aku balik lewat sebab aku memang suka men-delay. Teng0k, akhirnya terpaksa skip kelas pertama. Gila. Awal-awal dah buat mengada-ngada.


Sini cuma aku nak bilang kegembiraan dan penyesalan 2010. Muhasabah diri lah kot.


1. Aku gembira sebab diterima utk berbakti mendidik pengajian agama kepada kanak-kanak islam. Oke ayat skema tah hape-hape. Banyak jugak cabaran yg kene tempuh. Menguji segalanya. Tapi, aku tetap rindu mereka. Adik2, ingat pesan kakak, jadi org yg mengamalkan ajaran islam. Bukan separuh2 ye adik syg semua(tak boleh panggil anak sebab nt nampak tua.fulstop).


2. Aku gembira sebab keputusan exam stpm memuaskan. Yalah 2009 aku budak sekolah lagii. Huaha. Walau ada terselit regret, tapi aku perlu bersyukur. Aku malas. Banyak compang-camping masa aku study dulu. Tapi kira orait kot sebab dpt rm200 dengan jam tgn JBovier dari pihak sek0lah. Alhamdulillah.


3. Aku gembira sebab diterima masuk ke pusat pengajian tinggi yg aku idamkan sgt. Yang ni tak tau la kenapa. Dari dulu lagi aku dah teringin. Tercapai jugak. Memang Allah bagi rezeki kat aku dalam perkara ni kot. Takdir aku kah ? Mintak dijauhkan dari istidraj Mu Ya Allah.


4. Aku gembira kerana dapat mengenal apa itu cinta. Terima kasih pada siapa yg berkenaan. Taknak ulas panjang. Kang nangis.


5. Aku sedih sebab impian indah yang tersemai diracun. Musnah. Ya. Aku terluka.


6. Aku sedih sebab aku lalui exam dengan teruk. Aku tak dapat tumpu dek kerana hati aku yg sakit. Em0si memang mempengaruhi. Study dengan jiwa melayang. Macam layang-layang putus tali. Agak lah sendiri mcm mana keadaan aku. 


7. Aku sedih sebab result exam aku teruk. Seteruk keadaan aku time exam. Diam dari mak aku. Mak memang harap aku excellent dalam bidang ni. Ummi, forgive me.


Oke ni la serba sedikit corak 2010 aku. Dan aku akhiri tahun tu dengan pedih. Dah akhir taun aku terluka. Hoho. S0, sad ending utk taun tu.


Hurm. . Dah sampai rawang. . Aku karang entry ni, masa pejalanan Ip0h-kL tren shuttle 53. 4jan11 9.25a.m till 12.30p.m. Aku turun kL sentral. 


FULSTOP.

4 comments:

Erin said...

hmm... tekanan perasaan memang hampir2 membunuh kita. tapi dlm jangka masa panjang, kita akan jadi manusia yang lebih KERAS dan tabah. you will survive! (me too!)

RIAN said...

thanx for the advice. =.)
insyaAllah i will survive.

misz molecule said...

wahh..teror kot boleh nak mengarang dalam travelling tu..





kalau sy,, mesti masuk je mane2 vehicles..



terus tido.hek5..








moga perjalanan hidup 2011 lebih bmakne:)

RIAN said...

hehe. . insyaallah. . will pray for the happy ending pulak taun ni.

 
Copyright © Inspiration Box
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur