25 May 2011

Ayah, saya nak kahwin. (berani mati)

Terasa kan, nak pegi cakap dengan ayah,


"ayah, rian nak kahwinlah ! ayah tolong carikan boleh ? dalam masa terdekat ni tau. ada tak sapa-sapa yang nak kahwin dengan rian ?"


Aku bukan gila. Ni yang aku mau. Banyak faktor tau. Lagipun memang dari dulu aku niat nak kahwin awal.


1. Perasaan menginginkan seseorang sentiasa disisi. Macam kemaruk ke apa orang akan cakap. Nak buat macam mana, dah perasaan ni datang awal.


2. Dah tak larat nak mengharap pada yang tak pasti. Mengharap kasih yang tak sudi. kehkeh. Jiwa pulak. Ya betul, aku tak boleh stop berharap. Sepanjang hari dan waktu, aku berharap. Bila nikah, aku ada sebab untuk berhenti berharap kat dia.


3. Nak ubah keadaan hidup. Aku dah bosan dengan cara hidup aku sekarang. Bangun ikut suka hati. Tak ada perancangan harian langsung. Gemar membuang masa. Bila dah nikah, otometik kehidupan akan berubah kan ?


4. Nak ada something yang buat aku jadi bertanggungjawab. Selama hari ni, mak aku yang masak. Aku cuma makan je. Dalam otak aku dah set, aku tak payah masak pun tak pee. Tapi kalau aku ni isteri orang, oh i HAVE to cook. Terus jadi fardhu ain kat aku.


5. Nak merasa uruskan sesuatu dengan rasa penuh tanggungjawab. Uruskan rumah, susun atur everything, semuanya afford aku sendiri. Sebab dah jadi assistant dalam rumah. hehe,


Agak-agak la kan, ada ke orang nak kan aku ?? Kalau ada la kan, dia kena ubati perasaan aku ni dulu. Hati aku dah nak dekat hancur, mungkin ambil masa nak sembuh. Tapi, aku pasti akan dapat mencintai suami aku tu sepenuh hati insyaallah.

8 comments:

ghab van hal said...

kewl..lol..:)

RIAN said...

blakang ayah brani la. hehehe

mommylavender said...

hehehe~ mau kena sejibik....salam kenal dari mommy

mommylavender said...

opsss...mommy pollow dah~hee

RIAN said...

mommylavender : salam kenal juga. time kasih sudi folo. hehe =)

misz molecule said...

kalau rian pun dah niat nak ikhlas wat sesuatu..


insyaAllah boleh:)


layak. ada org nak.hehhe

nas said...

berani mati!
keh3
boleh aje
xkesa pun
tp pandai2 la cari laki yg kuat pegangan agama...
n diri sendiri pun kuat pegangan agama juga...
baru rumah tangga aman damai... cewaahh :P

RIAN said...

miss molecule : hope so. haha,

Nas : suruh ayah je cari. insyaallah. cari sendiri tak jumpa-jumpa. haha

 
Copyright © Inspiration Box
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur