25 December 2010

Aku CINTA dia.

Salam sayang salam sejahtera salam kenal. =.)


Selamat petang. Cuaca diluar hujan. Hujan yang kadang-kadang lebat, kadang-kadang tak. Dan dah mula nak lebat balik. Oke kain dah angkat, beres. Lipat ? Err. . nanti. Hehe.


Kenapa tajuk aku CINTA dia ? Itu bukan persoalan. Yang ingin dicoretkan adalah kenapa aku cinta dia ? Adakah sebab dia macho ? Kaya ? Tidak ! Aku tak pernah cinta pada orang yang seakan-akan perfect. Cinta pandang pertama juga tak pernah. Maksud seakan-akan perfect tu, lelaki yang mempunyai pakej.



kenapa aku CINTA dia ?
1. Dia pikat aku.
2. Dia ajak aku couple.
3. Dia janji nak kahwin dengan aku.
4. Dia macam budak-budak.
5. Dia tak percaya aku sayang dia.
6. Dia sensitif.
7. Dia kadang-kadang membosankan.
8. Dia tak tau birthday aku.
9. Dia lupa bila start couple.
10. Dia suka senyap tiba-tiba.
11. Dia jarang telefon aku.
12. Dia merokok.
13. Dia sanggup berhabis duit sebab motor.
14. Dia amat perlukan kawan dia.
15. Dia selalu cakap dia sunyi.
16. Dia tak sempurna.
17. Dia manusia biasa.
18. Dia tiada keistimewaan.
19. Dia tak matang.
20. Dia suka buat keputusan yang berubah-ubah.
21. Dia minta aku setia.
22. Dia minta aku percaya dia.
23. Dia tak pernah teman aku.
24. Dia tak pernah jalan-jalan dengan aku.
25. Dia sukar difahami.
26. Dia tak suka pujuk orang.
27. Dia tak suka orang merajuk.
28. Dia suka buat orang tertanya-tanya.
29. Dia selalu happy-go-lucky.
30. Dia senang rasa terganggu.


Ni semua hasil aku merepek dan critical thinking. Haha. Tiada kaitan. Mungkin bosan ? Aku tak mau jatuh hati pada orang yang kaya. Nanti ada orang lain rebut dia. Aku taknak bercinta dengan orang yang handsome. Nanti ramai yang akan cuba dapatkan dia. Ni sekadar teori aku saja.


Tapi, orang yang aku cinta juga sudah berubah hati. Siapa pun pilihan aku, ujian serta dugaan tetap datang. *Tersedar.


Persoalan: Apa perasaan bila mengetahui kekasih hati sendiri, jadi kekasih gelap orang ?

6 comments:

ZWAN SABRI said...

xpa2, bunga bukan sekuntum dan kumbang bukan seekor.. ;)

RIAN said...

hehe. itu betul. rambang mata mau pilih nanti. ha3,

Encik Tikus said...

belog anda pun tenang juga =)

RIAN said...

hahaha. 'like' your statement. eh kat sini takde button like-like mcm fb. ^_^

zuana's dear diary said...

tahu perasaan tuh.. mmg sgt sakit.. tp jgn pendam.. luah jer.. nnt dh lama ok la.. kua dgn kgkwn jgn duk sesorang k... be happy always may god bless u.. =)

RIAN said...

zuana : ya. . insyaallah. . tryin to be happy. haha. =.) thanx ^_^

 
Copyright © Inspiration Box
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur