15 February 2011

Jangan memberontak dulu.

Salam. =.)

Haritu aku tiba-tiba cakap pasal ini (bahasa). Sebenarnya ada kisah disebalik tu. Isnin minggu lepas secara tiba-tiba dapat surat bagitau ada mukhaiyam(camping) bahasa. WAJIB. Kalau tak pegi tak dapat markah.

Aku macam, what ?? o_O. Punya lah memberontak gila hati. Memang tak ikhlas langsung aku masa dalam perjalanan. Mula-mula sampai, rehat. Then start the session. All people MUST speak in arabic. So otometik aku jadi pendiam. Tau la sebab apa kan ? Hehe.

Bila dah lalui, ohh serious aku rasa macam orang bodoh nak memberontak awal-awal kan. The complaint is turn to compliment. Masyaallah. So impressed dengan lughah kakak dan abang master. Sangat fluence.


Kumpulan aku nama bir (بر) maksud dia kebaikan. Memang champion lah menang 4 hadiah. Haha. Paling best, part lakonan spontan. Kitorang dengan muka mengantuk, tiba-tiba kena panggil kedepan, diberi arahan terus kena lakonkan on the spot jugak. Mana tak segar terus mata.

Kena lakonkan part ibu ajar anak berjalan. Hahah. Enjoy gila. Tapi sayang je, aku tak boleh speak arabic. So it quite dissappointing me. Hah tu laa malas belajar lagi. Camping camnih bukan selalu dapat. Ditaja sepenuhnya plak tuh. Pity of me. Oke regret. =_='


Waktu ni nak main bola tutup mata. The boys bagi instruction in arabic. Fun! Menang !

But, this programme really-really gives me some spirit. Very beneficial. And i hope, my passion in this field will never fade away. Allah, help me !

At the last session that is acara penutup, our ustaz said, "Allah tak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan kaum itu yang berusaha mengubah nasib mereka sendiri". Betul-betul menusuk hati dan diri aku yang malas ni lah. Hehhe.

Sekian.


6 comments:

nas said...

hu3
tahniah la sbb berjaya dapat bolot macam2 hadiah dlm lakonan spontan
hehe
b4 late
slamat menyambut maulid rasul

RIAN said...

ahhaha. . tinkiu ~

ya selamat jugak.
jgn stop selawat hanya pd
maulud nabi shj. =.)

misz molecule said...

besela tu sygx..






slawat byk2..












yunx, u follow my twitter first..




i takde mse lg nak bukak..










nnti i bukak, i follow u ok??











cheers

RIAN said...

owh okeh. .

cheers~ ^_^

A'IM said...

4 hadiah?? banyak sangat..bak sikit

RIAN said...

haah 4. . nak sikit ?
adehh dah abes ah kitorg makan.
hakhakhak~

 
Copyright © Inspiration Box
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur